Pagina's

donderdag 16 juli 2015

La Grande Traversée de pays de la forêt de Chimay : Chimay


16 juli 2015  La Taille des Sarts - Chimay

De lekkere wijn zorgde ervoor dat iedereen goed geslapen had in dat woud. Knus in de slaapzak en 's morgens wakker gemaakt worden door de vogeltjes. Een vooruitzicht op stralend weer doet je bij het ontwaken eens goed geeuwen waarna je je lijf en leden eens uitgebreid uitstrekt en vervolgens stap je de dag in met een zonnig humeurtje. In die strikte volgorde :-)
Voor deze dag stond er minitripje gepland naar Chimay. Chimay een toeristische trekpleister met onder meer een vlindertuin, een prinsessenkasteel en iets verder uit het centrum gelegen de abdij van Onze Lieve Vrouw van Scourmont waar er kaas wordt gemaakt en het alomgekende trappistenbier 'Chimay' wordt gebrouwen. Rose en Bram waren ook al hun spulletjes aan het inpakken voor de tocht naar huis. Den Bram had nog wat druiven over die hij niet meer kon opbergen maar Sofie lustte die wel zodat ze vlot van eigenaar verwisselden. Ook onze spullen waren vrij vlug opgeborgen zodat we na een kort afscheid met Bram en Rose de tocht konden aanvatten. Voorzichtig met die fiets en wel thuis !De zon gaf al flink van katoen en nadat we het bos uit waren gesukkeld was het één rechte weg onder het warme ochtendzonnetje naar Chimay toe. Een rustig tochtje al bij al. De bedoeling was om in Chimay op de communale camping de tentjes terug op te stellen en dan van daaruit zonder rugzak een willekeurig tripje te organiseren. Dat eerste deel van de opzet lukte zonder meer. Eidoch, de thermometer die vlot naar de 30°C koerste deed het tweede deel een beetje veranderen. Het was te warm geworden om nog volop te kunnen genieten van een grote wandeltocht. Het werd dan maar een mini citytripje in Chimay. Met de geplande motorraces voor het weekend in het circuit was het er al vrij druk. Veel Britten liepen er al rond. Old-timer motoren, vele met een sidecar toerden er rond in de geburen. Nog vlug even een broodjeszaak opgezocht voor een martinoke en een broodje gezond en het stralende zonnetje mocht de weg wijzen naar de terrasjes. Niks mis mee, dat is eveneens een vorm van kwaliteitsvolle ontspanning. Dus voor mij en de Ronny een Chimay en Sofie en Tiffany een kriek. Aan kriek hadden zij al eerder hun ziel onvoorwaardelijk verkocht. Leuk samenzijn in een gezellig stadje. Babbeltje links en rechts met de terraspopulatie over van alles en nog wat. Met Catsjoe en Dixie erbij had je zo aanspraak. Na de terrasjesactiviteit hebben we nog op het gemakske de boodschappen voor het avondeten gedaan. Na afloop van de komiesjes terug tentwaarts. We hadden zo graag een barbecueke gepland maar de wegwerptoestelletjes waren uitverkocht en bijgevolg hebben we een beetje moeten improviseren om onze kost samen te stellen. Wraps op een gevorkte tak opwarmen over het gasbrandertje is zo eens iets anders. Een goede gok van de Ronny trouwens. Die wraps kan je dan overgieten met een lekkere vulling van champignons, tomaten, peekes, gehakt, kip en salsa. Als je deze creatie dan nog eens rijkelijk overstrooit met een dikke pluk geraspte kaas dan heb je een geslaagd menuke bijeengescharreld. 't Smaakte zeer goed. Ook onze wandeljuffen, die voor een bijpassende salade hadden gezorgd vonden het zeer lekker.

De dag werd afgesloten met een avondje teerlingen gooien op het terraske van de campingreceptie. 't Werd verdorie nog laat want toen we door de ingevallen duisternis de ogen van de teerlingen bijna niet meer konden zien, werd er nog lang nagebabbeld daar op dat terraske. Een nieuw kartonneke wijn dat de Ronny nog maar eens meegezeuld had uit de winkel was bijlange na nog niet leeg. Wat een prachtige dag weeral !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten